Un text grav care a scăpat atenţiei noastre atunci cînd preşedintele Traian Băsescu a trimis Curţii Constituţionale propunerea de modificare a Legii Fundamentale este cel de la articolul 72. Îl puteţi vedea aici:

Dacă citiţi cu atenţie, puteţi observa că între propunerea de la guvern şi cea finală a Preşedinţiei sunt diferenţe foarte mari. Aş zice, mai mult, că diferenţele sunt atît de mari încît mi-e teamă că nu prea mai vorbim noi aici de îmbunătăţirea Constituţiei, ci de o reîntoarcere la justiţia comunistă.

Vă rog, recitiţi articolul 72 nou, subliniat cu roşu.  Şi observaţi că printre atribuţiile Parchetului a fost reintrodusă competenţa de arestare. Competenţă care nu mai e în vigoare pentru procurori din 2003, atunci cînd, ca urmare a condamnărilor multiple ale României la CEDO, a fost modificată Constituţia. Astăzi procurorul nu mai arestează. El doar reţine pentru 24 de ore, iar arestarea este dispusă de judecători. Cine are dubii cu privire la acest principiu esenţial de drept să aplaude atunci cînd se pronunţă numele lui Traian Băsescu. Noi îi dorim, în plus, o dictatură fericită!

Sursa text &foto Sutu.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.