Update 5 Antonescu: PDL nu mai este partid:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că PD-L nu mai este un partid politic normal, întrucât s-a transformat într-o „sectă fanatică şi iresponsabilă” care nu mai duce lupta politică prin mijloace democratice.

PDL nu mai e un partid politic normal. Nu mai e adversarul nostru ca partid politic, nu mai e într-o confruntare cu rotativă la putere, cum era, de exemplu, cu PSD la putere, liberalii în opoziţie. PDL s-a transformat într-o sectă fanatică şi iresponsabilă care nu mai are niciun mijloc democratic.

El a arătat că iluzia că s-ar putea negocia cu PDL s-a risipit pentru toţi cei din PSD şi din PNL.

Iluzia că se poate negocia, discuta raţional, face deosebire între propagandă, discurs politic şi nevoia de a conlucra pentru binele public, s-a risipit pentru noi toţi. Colegi din USL, nu există pedelişti buni, nu există pedelişti răi, există doar pedelişti!

Update 4 Ponta: Incepe sfarsitul pt Basescu si ai lui:

Victor Ponta a declarat ca „incepe sfarsitul pentru Basescu si pentru ai lui”, subliniind ca cel mai important semnal este ca USL poate sa fie o armata de oameni care „rezista la dosare penale” si la „linsajul din mass media prezidentiala”

„Ma inclin in fata celor care nu s-au inclinat pana acum in fata lui Basescu si-a lui Udrea. Cel mai important semnal este ca putem fi impreuna o armata de oameni care rezistam la dosare penale, la taierea bugetelor, la linsajul din mass-media prezidentiala si ca avem curajul sa le spunem celor de la putere ca mai au foarte putin”, si-a inceput discursul Victor Ponta, sambata, la Sala Palatului, unde USL isi prezinta propria viziune asupra administratiei publice si dezvoltarii regionale.

„Incepe sfarsitul pentru Basescu si pentru ai lui si cel mai important lucru este ca
vrem nu doar sa le spunem oamenilor ca-i scapam de Boc si Basescu, ci sa le spunem ce vrem noi sa facem pentru oameni. Sa le aratam si sa ii convingem ca exista o alternativa”, a continuat acesta.

Ponta nu s-a oprit aici cu atacurile la adresa Puterii.

„Cum am ajuns sa ne conduca tara cei mai mari hoti ca Basesecu si Flutur? Cum am ajuns sa ne conduca tara cei mai mari prosti ca Boc si Igas? Cum am ajuns sa ne conduca tara cele mai mari doamne, ca Udrea si Anastase? Cred ca raspunsul este ca nu am reusit sa-i convingem pe oameni ca suntem o alternativa”, a subliniat Victor Ponta.

El sustine ca USL nu s-a facut „doar ca sa castigam alegerile ci ca sa dam romanilor o speranta si o directie ca lucrurile pot merge mai bine ca acum. Cu Basescu si cu Boc intotdeaduna se poate mai rau”.

Ponta i-a indemnat pe alesii locali USL sa le explice oamenilor ca daca vor vota din nou cu PDL „s-ar putea sa ramana cu Anastase si cu Flutur” si cu Emil Boc, care le vor taia din nou salariile in 2013.

UPDATE 3 Ponta: Băsescu, din cavalerism, a sărit în apărarea domnişoarea Udrea, nesusţinând referendumul

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Sala Palatului, că preşedintele Traian Băsescu a sărit, din „cavalerism”, să o apere pe „domnişoara” Elena Udrea de ruşine, el comentând astfel prezenţa şefului statului la Primăria Generală a Capitalei pentru a susţine anularea referendumului.

Ieri, poate în semn de cavalerism, ca să o salveze de ruşine pe domnişoara Elena Udrea, Traian Băsescu a mers la Primărie şi a spus ce spunem noi de luni de zile – că referendumul propus de Udrea şi de PDL e o prostie, că ne batem joc de bucureşteni, care vor să nu le mai fure banii Udrea şi grupul ei de conslieri”, a spus Ponta.

„Îl felicit pe primarul general, Sorin Oprescu, pe cei trei primari de sector, consilierii noştri, că l-au făcut pe Băsescu, poate din cavalerism, să sară în apărarea Elenei Udrea”, a spus Ponta.

UPDATE 2 Ponta le spune aleşilor locali ai USL să cearăreferendumuri judeţene pentru reorganizarea ţării

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a solicitat, sâmbătă, aleşilor locali ai USL să ceară organizarea de referendumuri judeţene pentru ca populaţia să se pronunţe asupra desfiinţării actualelor judeţe, preconizată prin reorganizarea administrativă propusă de putere.

Ponta a lansat această iniţiativă în discursul susţinut la reuniunea USL de la Sala Palatului.

Conform Legii administraţiei publice locale, delimitarea teritorială a comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor se stabileşte prin lege.

„Orice modificare a limitelor teritoriale ale acestora se poate efectua numai prin lege şi numai după consultarea prealabilă a cetăţenilor din unităţile administrativ-teritoriale respective prin referendum, care se organizează potrivit legii”, mai prevede actul normativ.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că îi propune preşedintelui Traian Băsescu să iniţieze un referendum naţional în ceea ce priveşte reorganizarea teritorială a României în opt judeţe, aşa cum a făcut şi în cazul revizuirii Constituţiei.

UPDATE Oprescu la USL: Bărbaţii de stat prezenţi aici au ştiut să aleagă din foc scânteia.Respect, domnilor!

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la Sala Palatului, în faţa a cinci mii de aleşi locali ai PSD, PNL şi PC, conform organizatorilor, ca viziunea USL pe administraţie şi dezvoltare regională să devină realitate.

„Fie ca viziunea USL care azi va fi prezentată aici să devină realitate. Mobilizaţi-vă şi n-o să regretăm cu toţii!”, le-a spus Oprescu participanţilor.

El s-a adresat celor cinci mii de aleşi ai USL cu apelativul „stimaţi prieteni” şi a mulţumit pentru „onoarea” de a fi invitat la prezentarea viziunii pe administraţie şi dezvoltare regională a Uniunii.

„Ne întâlnim într-un moment complicat de viaţă. Românilor le e foarte greu. Doare atunci când vezi cum se destructurează sistemul naţional, când societatea românească e în disoluţie, din ce în ce mai bolnavă. Sunt în sală oamenii cu experienţă deosebită în administraţie, care au tăcut şi înghiţit umilinţe şi jigniri nemeritate. Mă înclin în faţa lor. Bărbaţii de stat prezenţi aici, în forţe politice distincte, au ştiut să aleagă din foc scânteia, nu cenuşa. Respect, domnilor!”, a mai spus Oprescu. 

USL îşi prezintă, sâmbătă, la Sala Palatului, în faţa a aproximativ cinci mii de aleşi locali ai PSD, PNL şi PC, conform organizatorilor, „viziunea” cu privire la administraţia publică şi dezvoltarea regională, la reuniune fiind prezent şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

La manifestare, care a început la ora transmiterii acestei ştiri, participă liderii formaţiunilor politice din opoziţie, care vor ţine şi discursuri pe temele centrale ale viziunii propuse de USL.

Potrivit „viziunii” USL în ceea ce priveşte instituţia primarului, acesta va beneficia de toate sporurile prevăzute de lege pentru personalul din subordine, va avea putere de decizie şi atribuţii sporite, nivelul de salarizare a personalului şi a primarilor în funcţie va fi reaşezat în funcţie de răspunderile, atribuţiile şi numărul de locuitori din comunitatea pe care o reprezintă.

Totodată, viziunea USL prevede, în ceea ce priveşte dezvoltarea comunităţilor locale, ca suma alocată să reprezinte 2% din PIB pe an, prin Legea bugetului de stat, pe toată durata mandatului de guvernare 2012-1014.

USL are în vedere ca fondurile pentru dezvoltare să fie repartizate pe regiuni şi judeţe, prin Legea bugetului de stat.

Totodată, USL are în vedere ca, din suma alocată regiunii, 50% să fie repartizată direct la judeţe, iar de aici la unităţile administrativ-teritoriale, iar 50% va fi alocată la nivel regional, prin selectarea de proiecte.

USL îşi asumă, ca obiectiv strategic, să finalizeze toate proiectele începute şi neterminate, care vor fi finanţate „în mod prioritar”.

USL mai promite că va repartiza cotele defalcate din impozitul pe venit astfel: 50% la bugetele locale pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozite şi 20% la bugetul local al judeţului.

Domeniile avute în vedere de USL vizează administraţia publică centrală, descentralizarea şi administraţia publică locală şi finanţele publice locale.

Astfel, USL susţine că va depolitiza administraţia publică şi va optimiza agenţiile guvernamentale, prin introducerea standardelor de cost şi redefinirea atribuţiilor prefecţilor.

De asemenea, USL doreşte să impună, ca principii ale descentralizării, transferarea către autrorităţile locale a competenţelor exclusive cu privire la politicile locale şi asigurarea integrală a resurselor financiare corespunzătoare acestui transfer.

USL propune, totodată, şi un calendar al descentralizării, asumându-şi ca în prima lună de guvernare să elaboreze Legea cadru, în lunile 2-4 să elaboreze cadrul instituţional şi în lunile 5-6 cadrul financiar.

Viziunea USL prevede şi că toate serviciile publice deconcertate ale ministerelor să devină servicii publice de interes local sau judeţean, cu excepţia muncii şi protecţiei sociale, finanţelor, apărării, poliţiei, vămilor, inspecţiei în construcţii, gospodăririi apelor şi statisticii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.