Proiectul de lege care ar fi permis disponibilizarea a 8.500-10.000 de salariaţi ai MAI, astfel încât cheltuielile bugetare ale ministerului pe 2011 să se încadreze în 1,38% din PIB (7,5 miliarde lei), aşa cum a convenit Guvernul cu FMI şi Uniunea Europeană, a primit doar 150 de voturi „pentru”. În condiţiile în care, pentru a fi considerat adoptat, avea nevoie de votul a 167 de deputaţi. Ce s-a întâmplat? Unii deputaţi ai coaliţiei nu au participat la şedinţă (patru de la PDL şi doi de la UDMR), alţii au votat „contra” ori s-au abţinut. Împotriva proiectului Guvernului s-au pronunţat democrat-liberalul Ştefan Drăgulescu, independenţii Nicolae Stan şi Tărâţă Culiţă, minoritarii Duşan Popov, Mihai Radan şi Zisopol Gabriel. Opt deputaţi ai coaliţiei s-au abţinut, iar alţi opt nu au apăsat pe nici unul din butoanele aparatului de vot.

Unii şi-au justificat gestul de a respinge propunerea guvernamentală, alţii au preferat să-şi închidă telefonul sau să nu ofere explicaţii. „Am considerat că aşa e normal. Asta e democraţia!”, a declarat sec, pentru România Liberă, deputatul Duşan Popov, reprezentantul Uniunii Sârbilor din România. Potrivit acestuia, la nivelul grupului condus de Varujan Pambuccian nici nu ar fi fost stabilită, de altfel, o direcţie de vot. La fel de „zgârcit” în declaraţii s-a dovedit şi colegul său de la UNPR, Nicolae Stan: „Am votat cum am votat! Asta e! Nu vreau să zic mai multe pentru că am mai zis o dată, când am votat pentru moţiunea de cenzură, şi mi-am făcut mai rău”.

Şi mai halucinantă este situaţia deputatului PDL Victor Boiangiu. Acesta figurează pe site-ul Camerei ca fiind prezent, dar nu şi-a exercitat dreptul de vot. Întrebat cum explică acest lucru, deputatul s-a arătat întâi de toate interesat de unde are România Liberă această informaţie, dar nu a putut oferi un răspuns tranşant la întrebarea „Aţi votat sau nu?”. „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am auzit… am să întreb la Secretariatul General”, a răspuns evaziv deputatul.

3 COMENTARII

  1. multumim dlui Boiangiu care a promis politistilor giurgiuveni ca nu va vota aceasta lege demonstrand ca a fost ales pe vot uninominal si nu pe lista

  2. Alooo!dl.Dragomir,nen-tu bulangiu nu a fost ales pe nici un vot nominal.a iesit al treilea in colegiul unde a candidat,dupa pnl,toader si psd,anca opre.a iesit la redistribuire datorita legii strimbe a uninominalului,el nu a cistigat nimic.asa ca taticule,usurel cu pianu pe scari!

  3. Nu este un semn de tradare, este un semn de normalitate. Pentru cum s-a comportat cu privire la aceasta lege va avea numai de cistigat si respectul polistilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here