Proiectul de lege care ar fi permis disponibilizarea a 8.500-10.000 de salariaţi ai MAI, astfel încât cheltuielile bugetare ale ministerului pe 2011 să se încadreze în 1,38% din PIB (7,5 miliarde lei), aşa cum a convenit Guvernul cu FMI şi Uniunea Europeană, a primit doar 150 de voturi „pentru”. În condiţiile în care, pentru a fi considerat adoptat, avea nevoie de votul a 167 de deputaţi. Ce s-a întâmplat? Unii deputaţi ai coaliţiei nu au participat la şedinţă (patru de la PDL şi doi de la UDMR), alţii au votat „contra” ori s-au abţinut. Împotriva proiectului Guvernului s-au pronunţat democrat-liberalul Ştefan Drăgulescu, independenţii Nicolae Stan şi Tărâţă Culiţă, minoritarii Duşan Popov, Mihai Radan şi Zisopol Gabriel. Opt deputaţi ai coaliţiei s-au abţinut, iar alţi opt nu au apăsat pe nici unul din butoanele aparatului de vot.

Unii şi-au justificat gestul de a respinge propunerea guvernamentală, alţii au preferat să-şi închidă telefonul sau să nu ofere explicaţii. „Am considerat că aşa e normal. Asta e democraţia!”, a declarat sec, pentru România Liberă, deputatul Duşan Popov, reprezentantul Uniunii Sârbilor din România. Potrivit acestuia, la nivelul grupului condus de Varujan Pambuccian nici nu ar fi fost stabilită, de altfel, o direcţie de vot. La fel de „zgârcit” în declaraţii s-a dovedit şi colegul său de la UNPR, Nicolae Stan: „Am votat cum am votat! Asta e! Nu vreau să zic mai multe pentru că am mai zis o dată, când am votat pentru moţiunea de cenzură, şi mi-am făcut mai rău”.

Şi mai halucinantă este situaţia deputatului PDL Victor Boiangiu. Acesta figurează pe site-ul Camerei ca fiind prezent, dar nu şi-a exercitat dreptul de vot. Întrebat cum explică acest lucru, deputatul s-a arătat întâi de toate interesat de unde are România Liberă această informaţie, dar nu a putut oferi un răspuns tranşant la întrebarea „Aţi votat sau nu?”. „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am auzit… am să întreb la Secretariatul General”, a răspuns evaziv deputatul.

3 COMENTARII

  1. multumim dlui Boiangiu care a promis politistilor giurgiuveni ca nu va vota aceasta lege demonstrand ca a fost ales pe vot uninominal si nu pe lista

  2. Alooo!dl.Dragomir,nen-tu bulangiu nu a fost ales pe nici un vot nominal.a iesit al treilea in colegiul unde a candidat,dupa pnl,toader si psd,anca opre.a iesit la redistribuire datorita legii strimbe a uninominalului,el nu a cistigat nimic.asa ca taticule,usurel cu pianu pe scari!

  3. Nu este un semn de tradare, este un semn de normalitate. Pentru cum s-a comportat cu privire la aceasta lege va avea numai de cistigat si respectul polistilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.