Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, avansează ideea că USL ar putea boicota actuala putere prin grevă parlamentară şi prin demisii succesive din funcţiile alese. „Era o variantă pe care au discutat-o preşedinţii celor trei partide, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin, a şi prezentat-o Crin Antonescu – un fel de grevă parlamentară. Eu aş merge mai departe: o demisie succesivă din Parlament şi poate chiar din tot ce înseamnă administraţie locală. Sunt colegi care spun «da, şi nu-i interesează, o să facă alegeri pentru locurile alea». E în regulă, şi nu participăm la alegeri, boicotăm. Dacă boicotăm şi alegerile parlamentare parţiale, şi cele locale parţiale şi nici atunci nu reuşim să mobilizăm populaţia, nici atunci nu se trezeşte UE…”, a expus vineri seară, la Antena 3, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, citat de NewsIn.
El a subliniat că o astfel de variantă nu presupune şi boicotarea alegerilor parlamentare generale, ci doar a celor parţiale. Dragnea a mai spus că Uniunea Social-Liberală ia în calcul şi soluţia „ieşitului în stradă” ca formă de protest împotriva actualei puteri.
„Ne gândim serios cum putem depăşi cea mai importantă piedică, care ne-a creat mari probleme la mitingul precedent. Puterea a blocat toate contractele pe care le făcuseră şi sindicatele în judeţe cu transportatorii. I-a ameninţat şi au renunţat la contract.

Cea mai mare problemă în a organiza un miting foarte mare este cum îi aduci la Bucureşti. Şi ne gândim la chestiile astea”, a afirmat Dragnea, precizând că se referă la posibilitatea organizării unui „miting uriaş asumat politic transparent de cele trei partide” din USL.

El a mai spus că în perioada următoare, la nivelul USL, se va constitui un „grup de reacţie rapidă la tot ce întâmplă în România”, un „grup de comunicatori specializaţi”. El a adăugat că, la propunerea lui Adrian Năstase, se pregăteşte şi un grup la nivelul USL „care să creeze, să lanseze teme de dezbatere publică serioase în România, la nivelul Uniunii”.

4 COMENTARII

  1. Intreruperea activitatii in toate sectoarele este o varianta foarte buna; sunt sigur ca in toate variantele de actiune vor fi oportunisti. Ei vor incerca sa lucreze dar nu vor putea face fata problemelor ceea ce are drept consecinta blocarea si izolarea lor fata de colectivitati. In acest fel oportunistii vor fi marginalizati, se va vedea cu adevarat cine este alaturi de popor si cine nu. Sa facem efortul suprem de ai marginaliza, de ai face sa vada consecintele actiunilor lor.

  2. ce judecati de valoare emite taranusul de turnu magurele…auzi la el,greva parlamentara,pai nu sunt ei in greva(platita de niu)permanent?porumbacu ,ce sa mai zic,de cind e parlamentar e tot in greva si inca generala.uslasii incep sa simta ca pina la anu’se duce dreaku alianta lor si incearca sa forteze nota,acum sunt ei pe val,la anu’…nu se stie,ori moare magaru ori se duce samaru…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.