Comform  surselor de aici, subprefectul de Ruse (Bulgaria), Ivan Grigorov, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că taxa încasată la trecerea Podului Prieteniei, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse, va fi micşorată de trei ori pentru autoturisme de la data de 1 iunie.
„Încă de anul trecut, Guvernul din Bulgaria a luat decizia ca, din 1 iunie 2011, taxa de pod să fie micşorată“, a declarat, pentru AGERPRES, Ivan Grigorov, cu prilejul unei vizite efectuate la Giurgiu.
Subprefectul de Ruse spune că taxa de pod la trecerea din Bulgaria spre România va fi micşorată după ce au avut loc discuţii la toate nivelurile şi cu toate instituţiile bulgare care pot lua decizii în acest caz.
Astfel, taxa la trecerea Podului Prieteniei din Bulgaria spre România va fi micşorată de la 6 euro cât este în prezent la 2 euro pentru un autoturism, urmând ca decizia să fie extinsă în viitor şi pentru celelalte autoturisme şi pentru tiruri.
„Pentru că noi suntem deja membri în UE, toate aceste discuţii le facem întotdeauna cu colegii noştri din România şi cu reprezentanţii din Parlamentul European. Deocamdată nu pot să vă spun dacă şi colegii români au luat o astfel de decizie, dar, dacă ei reuşesc să reducă taxa de pod înainte de 1 iunie, m-aş bucura foarte tare“, a spus Ivan Grigorov.
Potrivit acestuia, reducerea taxei de pod va aduce cu sine mai multe vizite şi contacte în toate domeniile între români şi bulgari, ceea ce va duce la sporirea afacerilor şi, implicit, a veniturilor.

4 COMENTARII

  1. mda.asteptam pe rromanasii nostri sa reduca taxa.2 euroi adica aprox.10 ron,atita dadeam ciubuc cind mergea…daca devine oficial si la noi este …extra.

  2. Diferenta de la 6 la 2 euro de la bulgari nu o pot incasa barosanii e la AND ca sunt amariti saracii?

  3. Reduceti taxa! Eliminati taxa pentru rezidentii Giurgiu-Ruse!
    Terminati cu bulangeala… Si ministerul si CJ si CL…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.