România si SUA trebuie sa se astepte la contramasuri din partea Rusiei, ca raspuns la acordul de instalare în România a unor elemente ale scutului antiracheta american, a declarat, miercuri, Konstantin Kosacev, presedintele comisiei de Afaceri Externe din Duma de Stat a Rusiei, citat de RIA Novosti.

„Specialistii militari din Statele Unite, NATO si România trebuie sa fie absolut constienti ca orice masura implica si contramasuri”, a afirmat Kosacev, citat de RIA Novosti în pagina electronica.

El a adaugat ca aceste contramasuri vor avea ca unic scop asigurarea protectiei Rusiei si nu vor fi îndreptate împotriva nici unui stat.

România a anuntat marti încheierea unui acord cu Statele Unite pentru amplasarea, pe teritoriul românesc, a unor elemente de interceptare ale scutului antiracheta.

În aceeasi zi, Rusia a cerut Statelor Unite sa ofere garantii juridice pentru a demonstra ca sistemul antiracheta nu va fi îndreptat împotriva fortelor strategice nucleare rusesti. „Din punctul meu de vedere, scenariul ideal ar fi ca Statele Unite sa prezinte garantii juridice, dar este putin probabil ca americanii sa faca asa ceva”, a spus Kosacev.

Presedintele Comisiei pentru Aparare din Duma de Stat (Camera inferioara a Parlamentului rus), Viktor Zavarzin, a afirmat ca acordul americano-român va avea „un impact negativ asupra relatiilor intereuropene si va submina actualul echilibru de forte si interese”.

„Iar aceasta va duce la o escaladare a tensiunilor care nu este necesara”, a adaugat el. (Mediafax)

2 COMENTARII

  1. al dreakului domn’basescu!ni-i aduse pe licurici cind noi eram invatati de 50 de ani sub jugul fratelui mai mare.cum ies la iveala filorusii lui tataia ilici si mai vechilor si noilor cirpe kaghebiste.daca era dupa ilici iliescu ,puteam fi gubernie ruseasca,uite ca nu mai tine figura.sa mai sugem si de la licurici ca de mataringa rusnaca ce ne-a traso 50 de ani…om fi satui.ps.il vedeati voi pe ilici sau pe nebunul de tribunache,aducindunii pe americani?a incercat ceva cioculet dar nu era momentul atunci.asa ca filorusi,strigati cit vreti,punetii in circa matrozului orice dar de un lucru sunt sigur,nu vom fi niciodata gubernie ruseasca.

  2. @zarnescu valentin.nu as zice ca nu comentezi pertinent,dar te urmaresc foarte greoi,de ce nu incerci sa nu mai scri in versuri?e greu sa scri o compunere?ia incearca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.