De multe ori marile minuni trec neobservate pe langa ochii nostri preocupati de grija zilei de maine, orbiti de tabloide colorate si prinsi in jocul pervers al vietii nostre incatusat in regulile perfide ale societatii de consum.

Este un om modest, nu este remarcat pe strada de trecatori, nu poarta palarie de pictor si nici sevaletul in subtioara pentru ca lumea sa stie ca el este pictorul Mirel Matei.

Expune uneori fara mare valva picturi uimitoare in care regasim peisaje sau chipuri prezente in judetul Giurgiu dar pe care ochii nostri nu le observa oricat de buna este vederea noastra.

Mirel Matei are 40 de ani si a suferit in vara acestui an o interventie chirurgicala de inlocuire a cristalinului.

Desi doctorii i-au recomandat sa-si protejeze vederea, dupa operatie el a simtit un imbold deosebit, caruia nu i-a putut rezista, din aceasta cauza pierzandu-si vederea. “Chiar daca vedeam numai lumini si umbre, frumusetea naturii era adanc intiparita in mintea mea si numai asa am gasit calea sa o eliberez si sa o daruiesc si altora”, a declarat la ultima sa expozitie cu modestie.

In lumea lui lipsita de culoare, Mirel continua sa picteze imagini care numai in mintea sa mai exista, sau poate care au existat undeva in real dar nu isi gasisera locul pe panze.

Nici macar nu face caz de situatia lui si nu asteapta mila de la nimeni. Cel mult ar fi fericit sa vanda creatiile sale pentru a viata mai linistita. O parte din picturile sale sunt postate pe site: http://www.picturi.tk/ si tot acolo se gasesc si datele sale de contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.