Judecatoria Sectorului 5 a dispus, miercuri, ca presedintele Traian Basescu sa fie citat in 18 mai, in dosarul in care seful statului l-a dat in judecata pe deputatul PSD Mugurel Surupaceanu, pentru acuzatiile aduse de acesta Presedintiei de favorizare a consumului de droguri usoare.

Deputatul PSD Mugurel Surupaceanu a declarat, miercuri, ca instanta a acceptat solicitarea formulata de el pentru audierea presedintelui Traian Basescu, in cazul pe care presedintele l-a deschis impotriva sa.

Judecatorul a acceptat solicitarea formulata de Surupaceanu, astfel ca a stabilit ca Traian Basescu sa apara in instanta, pentru explicatii suplimentare, pe data de 18 mai, la ora 13.00.

Deputatul PSD a precizat ca a inaintat cererea de audiere a presedintelui pentru ca acesta sa dea explicatii legate de acuzatiile pe care el i le-a adus, respectiv ca Presedintia ar fi fost implicata in favorizarea si sustinerea consumului de droguri usoare.

Basescu cere, potrivit actiunii depuse in 31 martie, daune simbolice de un leu, dar si publicarea hotararii instantei in publicatiile in care a aparut si declaratia deputatului Surupaceanu.

In 14 februarie, deputatul PSD Mugurel Surupaceanu a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca anumite grupuri de interese PDL din guvernul Boc sunt legate in mod direct de afacerea cu droguri usoare, el precizand ca va solicita infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara in acest sens.

Surupaceanu si-a motivat acuzatiile prin faptul ca Guvernul Boc a emis o OUG privind interzicerea plantelor si produselor etnobotanice care permitea comerciantilor sa isi distruga singuri stocurile de droguri usoare, ceea ce le-a oferit, practic, acestora posibilitatea de a-si vinde marfa pe piata neagra.

Guvernul a emis, in 10 februarie, o ordonanta de urgenta prin care s-a interzis comercializarea unui numar de 36 substante si plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor. Ordonanta de urgenta este in vigoare si, in baza acesteia, in prezent nu mai pot fi comercializate astfel de plante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.