În ultimii doi ani au tot apărut zvonuri privind spargerea PDL. Ele parcă s-au acutizat în acest an. Se apropie şi alegerile interne din PDL (Convenţia Naţională a PDL va avea loc în mai, după ce a fost amânată mai bine de un an). Aşa-zişii reformatori din PDL se simt acum li mai frustraţi de partidul din care fac parte. Scadalurile de corupţie în care sunt implicaţi diverşi aleşi ai PDL, dar şi mega-scandalul vămilor care a lovit în plin PDL (deşi ţinta era alta, dar lucrurile au scăpat de sub control) i-au făcut pe Monica Macovei, Cristian Preda, Teodor Baconschi and Co. să se gândească la crearea unui partid nou nouţ.

Noul partid al reformatorilor ar urma să îl aibă ca părinte şi patron spiritual pe şeful statului. Vorbesc în aceşti termeni pentru că nu de puţin ori preşedintele este prezentat de aceşti oameni ca fiind de factură divină şi nu josnic-dâmboviţeană.

La replica de bun simţ a oricărei persoane care ar replica că nu prea e posibil să faci un asemenea partid şi acela să mai şi câştige nişte voturi pentru accederea în Parlament chiar şi în condiţiile scăderii pragului electoral la 3%, unul din teoreticienii scindării PDL ne expune pe scurt şmenul – „Ideea unui nou partid mai are ceva drum de parcurs. Scepticii vor spune ca noul partid mai trebuie sa treaca de monopolul detinut de moguli asupra televiziunilor si principalelor ziare. Optimisiti vor raspunde ca exista internet si vor da exemplul Cehiei. Cel putin pentru inceput. Mircea Cartarescu a facut o observatie realista: tinta nu e in mod necesar 2012.„, anunţă Dan Tapalagă şeful Hotnews conform pesurse.ro

La asta se adauga si conflictele la nivel judetean care, dupa exemplul celui de la Giurgiu, se afla la diferite niveluri in fiecare judet din tara si se acutizeaza de la o zi la alta nemailasand loc unei posibile concilieri.

4 COMENTARII

 1. Basescu merge sa consulte o vrajitoare :
  Vrajitoarea, foarte concentrata, închide ochii si îi spune :
  – Va vad trecând pe un bulevard foarte mare, într-o masina decapotabila si lumea strigând de bucurie.
  Basescu zâmbeste si o întreaba :
  – Deci multimea este fericita ?
  – Da, ca niciodata !
  – Si oamenii alearga dupa masina ?
  – Da, alearga în jurul masinii, ca nebunii. Politiei îi este foarte dificil sa faca loc masinii.
  – Sunt si oameni care poarta drapele ?
  – Da, drapele si bannere cu cuvinte de speranta pentru un viitor mai bun.
  – Chiar asa ? Si oamenii striga, cânta ?
  – Da, oamenii striga fraze de speranta : Oh! De-acum încolo totul va fi mai bine !!! Poporul este în sarbatoare.
  – Si eu, eu cum reactionez la toate astea ?
  – Nu pot sa vad – Cosciugul este inchis !!!

 2. Va doriti rupere voi,va trebui sa vrem si noi asa ca mai asteptati putin si se va rupe usl in trei:Nastase,Tariceanu,Voiculescu un an maxim .

 3. nici vorba ca se va rupe pidilicul,asta este ptr.naivi.se va sparge noua alianta,cind?dupa localele de la anul din iunie.pidilicul este cu mult mai tare decit pesedeaua din timpul lui nea ion si a lui bombo.din mama fsn au iesit doi frati,unul gras,fdsn si unul slab,fsn cu un trandafir.deosebirea dintre cei doi frati?unul slab care a mincat in nestire de s-a umplut de colesterol,cam neinstruit(actualul psd) si celalalt,tot slab dar care s-a ingrasat nu la burta,ci la conturi,scolit la zi,in facultati adevarate nu srl-uri gen spiru.deosebirea intre ei?cel al tataiei ilici si al nepotului tamarei simte nevoie sa se alieze cu penalii lui paturiciu si cu antenele kotoiului felix,numite,eufemistic,conserve…celalalt,cica se va sparge.ii va sparge pe cei trei crai de la rasarit,daca s-ar juca la case de pariuri,sigur as paria pe pidilic,nu ca mi-e drag,dar am minte si experienta(am fumat ceva politica in 21 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.